Wie ben ik..................................

  Krien van Hirtum. Tegelijk geboren met mijn tweelingbroer Han die tegenwoordig Johan heet. Na mijn lagere schooltijd en de L.T.S. opleiding metaalbewerker en op mijn 15e de maatschappij in. 1e werkgever: Garage Lathouwers in de St. Jorisstraat te Den Bosch als jongste medewerker in de autoplaatwerkerij. Na 8 maanden overgestapt naar Autouitdeukerij en Caravanhandel Hans Hoffslag aan de Graafsebaan in Rosmalen. Een jaar later als jongste medewerker begonnen bij Guus Keser, schrijf-en telmachines, in de Kerkstraat te Den Bosch. Daarna, 4 februari 1961, in militaire dienst bij de Intendance te Bussum. Daar heb ik een chauffeursopleiding gevolgd en vervolgens overgeplaatst naar Legerplaats Oirschot als chauffeur bij de Oorlogsgravendienst. Augustus 1962 afgezwaaid en begonnen als chauffeur op een Volkswagen busje bij Lamers&Indemans, handel in medicijnen en drogisterij artikelen in Den Bosch. Eind 1964 gestart als vrachtwagenchauffeur bij Wilson Limonadebedrijf uit Den Haag die een dependance had aan de Hoogstraat in Rosmalen (nu Sparwinkel). In 1967 naar Nederveen Margarinefabriek in Den Bosch, dat stond langs de Zuid Willemsvaart (vlak bij het Kruithuis). Getrouwd in 1968 met Marijke Sluijter.
In 1970 onze eerste zoon Peter geboren. In 1972 gevolgd door Bas. Paul was de laatste in 1980.
In 1971 naar het Provinciehuis toen nog in de Waterstraat in Den Bosch. Chauffeur van de Commissaris van de Koningin. Achtereenvolgens: van 1971 tot 1973 Stan Kortmann, Jan van der Harten van 1973 tot 1983, Dries van Agt van 1983 tot 1987 en Frank Houben van 1987 tot 30 september 2003 en toen met vervroegd pensioen gegaan. Inmiddels zijn wij trotse opa en oma van 8 kleinkinderen, zeven meisjes en n jongen.
 

Met dank aan de volgende personen waar ik mocht komen buurten of die mij hielpen om mijn geheugen met verhalen en foto's wat op te frissen. In willekeurige volgorde:

Frans en Marij Vos-van Uden...Tiny Kappen...Ben van de Sterren...Huub en Annie Pennings-van de Vliert...Peter Sanders...Johan Geerts...Tante Pieta...Bart van Nuland...Koosje Verstegen-der Kinderen...Nel Heymans-der Kinderen...Hennie en Sjaan van den Wassenberg-van Liempt...Mijn (schoon)broers en (schoon)zussen Toon, Jacqueline, Piet, Nel, Johan, Jacqueline, Ad, Ria, Lies, Chris, Bert, Truus, Nel, Jan...Fried en Betsy van den Dungen...Henk van de Voort...Cor Vos...Nico en Fien Pennings-Heijmans...Dina van Nistelrooy-van Helvoirt...Leo van Grinsven...Gre en Thera van de Sterren-van Herpen...Driek Meurs...Roos van der Lubbe-van Herpen...Harrie van der Heijden...Jan en Diny van Hassel-Abelen...Ad en Thera van den Elzen-Kappen...Mien van Alebeek-van den Berg...Sjaan Schuurmans-van Creij...Rien van Balkum...Piet en Marie van Creij-Steenbekkers...Diny Pennings-Beekmans...Arthur van den Elzen...Dieneke Raaymakers-Vorstenbosch...Betje van de Wetering-van den Berg...Miet van Creij-van Wanrooy...Ad en Wil van Gerven-van Alebeek...Willy Maas...Gerrit Voets...An Vos-van der Donk...Riet Wijns...Jan en Annie Maas-van Nuland...Cor van Gerven...Mien van Zonsbeek-Timmers...Huub Linnenbank...Dieneke van Grinsven...Peter en Anny Bekkers-van Wingerden...Stieneke van Aggelen.....Willy School...Jan van Creij...Frans de Veer...Jan Arts...Nelly en Bert Heijmans-van Creij....Tina Heymans-Voets...Kobus Verstappen...Wim van Herpen...Cor en Mieke Verstegen van Bussel...Truus van de Sterren...Willie Diesveld...Toon Savelkous...Marie Voets...Berta Pennings-van der Heijden...Miet van den Hanenberg...Broer de Jong...Harrie Coppens...Cor Timmermans...Marietje Kitselaar van der Doelen...Lenie van Mierlo-van der Leest...Sjaan Langens-Heijmans...Mien Wingens-Heijmans...Jan Daamen...Gon Deckers-Timmermans...Toos de Jong...Rien van den Burgt...Marietje van de Westen...Bert en Nelly Kerkhof-van Abeelen...Bert Timmermans...Jack Timmermans...Nel van Gaalen-van Roosmalen...Mien van Geffen-van Roosmalen...Sjaan Dielissen-van Rosmalen...Joke van Bakel-van Lokven...Sjaak de Veer...Felix Duffhus...Thea Duffhues...Sjaak de Laat...Riek van Pinxteren-Vissers...Toos van der Els-van Pinksteren...Annie Noppen-van Herpen...Bets van Bussel-van Herpen...Jo van der Wielen...Jo Kerkhof...Joke van der Plas-van de Vliert......Wim Roovers...Wil en van Diny van den Elzen-van Gerven...Thea van Balkum-Pennings...Theo en Sjaantje van der Els-van der Donk...Bertha Kappen-van de Vliert...Lambert Heijmans...Henk Langens...Theo en Zus Clement-Kappen...Jo en Corrie van de Wielen-Verhagen...Toon Heijmans...Jan Spierings ....Sjef de Laat...Liesbeth Mg.van der Zande...Dien Hoedemakers-Meurs...Mien van Kessel-Rombout-Willie en Bets van Amelsfoort-Krol...Marjan Nissink-van Uden...Peer Vos...Paul van der Doelen...Piet Kusters...Mien van Hoof-van Balkum-Nelly Langeraap-Kusters...Piet van Uden ....Marinus van Uden...Noud en Ria Wilgers-Duffhues...Jan en Cor van Lijssel-Westerlaken...
Piet Heijmans...Diny Voets-Vos...Fred Duffhues...Theo van de Wijst...Tiny van Griensven...Jo van Rooy...Eduard van Creij...Wim en Marietje van Grinsven...Cor en Sjaan Timmers...Ad Hermens ....Herman Hubers...Jan van der Heijden.....Gret Pennings en echtgenote.....Kee van der Heijden ..... Annie Verstappen-Godschalx....echtpaar Hendrik van Liempt-van de Sterren.....An Frensen ..... Adriaan en Annie van der Doelen.....Jo van Creij-Dielissen.....Mien van Deursen-van der Heijden. ....Riek Jagers-van Rosmalen....Ton Verstappen....Huub Pijnenburg..... Riekie Pappert-Teulings ....Sientje Heijmans-Pennings....Jo en Ietje van der Velden-Rovers....Michiel van Heumen....Wilco van Alebeek....Gredje Pennings....Gerrit Mol....Theo en Mien Cooymans-van Gogh....Edwin Verzandvoort....Wim Kemps.....Fien van der Zandt.....Harrie Lambermont.....
Geerhard van Rozendal.....Ray Roel.....

                                                                       Mijn ouders 

           

             Mijn ouders 30 augustus in 1939 en een en trotse pappa Piet met zijn tweeling Han en Krien in 1942
            
                                                                
Ons vader kwam van 't Wild (gemeente Alem-Maren-Kessel). Geboren in 1911. Hij was vierde in een gezin van Piet van Hirtum en Johanna van Griensven met elf kinderen. Zijn geboortehuis staat nog op de dijk langs de Maas, voorbij restaurant de "Blauwe sluis" het laatste huis rechts.
Hij was net vr en in de Tweede Wereldoorlog onbezoldigd veldwachter en jachtopziener bij de joodse familie Lewin, die woonde in de villa op het landgoed "Duynse Hoef" waar nu verpleeghuis Mariaoord gevestigd is. Van 1945 tot aan zijn pensioen in 1977 was hij gemeentebode en is in 1989 overleden. Ons moeder was een dochter van Toon de Laat en  Marie van den Berg. Zij werd in 1910 geboren en is overleden in 1997. Van 1930 tot 1942 was zij vroedvrouw in Rosmalen.
Haar geboortehuis stond in de Dorpsstraat en is nu cafe "d'n Beer". Hun gezin had acht kinderen. Mijn ouders trouwden in 1939. 's-Morgens getrouwd, daarna met een geleend bruidsboeket op de fiets naar fotobureau "het Zuiden" in Den Bosch. (Daar is de bovenste foto op deze pagina gemaakt). 's-Middags gingen zij weer aan het werk. 's-Avonds was het feest: een koffietafel voor de familie. Zij gingen inwonen bij om
a de Laat, die nadat zij in 1934 weduwe was geworden was verhuisd naar Dorpsstraat G72. Deze woning was eigenlijk het voormalige koetshuis van villa de Driesprong Driesprong (nu  Fleurie) en stond op de hoek van de Dorpsstraat-Pastoriestraat. Hier zijn hun 11 kinderen geboren waaronder in 1942 een tweeling: ikke en onze'n Han. In 1955 bouwde mijn ouders een nieuw huis in de Raadhuisstraat. Ons vader is daar op 13 augustus 1989 overleden en ons moeder op 26 november 1997. Het huis wordt/is medio april 2012 afgebroken om plaats te maken voor een appartemen-tencomplex.
  
  
     1935  Mijn
vader                                                                                                                        1931 Mijn moeder

Onderstaande Kwartierstaat van mijn tweelingbroer Johan en mij is gemaakt door Martien en Yvonne Veekens-van der Heijden en gepubliceerd in het blad Rosmalla jaargang 15 nr. 2 van Heemkundekring Rosmalen.

                                                                                                                                        

                                                                                                   
                                                                                             naar boven