Oproepen !

Zou iemand mij kunnen helpen aan een foto van de boerderij die stond langs de Graafseweg in de buurt van de Paters H.Harten. Na de oorlog had deze boerderij nummer B 72. Ooit woonde daar een fam. Savelkouls. Daarna  woonde Adriaan van de Wijgert. Net na de oorlog zat er de familie P.Voets-Voets. De hoeve is afgebroken bij de aanleg van de A 59. Mocht u informatie over of een foto van deze boerderij hebben zou dat fantastisch zijn. Graag een mailtje: klik hier
                              --                                                  
                                                           Familie van de Wijgert

       

Bert van de Wijgert uit Boxtel is op zoek naar informatie over zijn familie die vroeger in Rosmalen aan de Oude Baan woonde. Op bovenstaande tekening nr.155. De familiegegevens zijn:
Gijsbertus van de Wijgert geboren te Nuland in 1886 als zoon van Adrianus van de Wijgert en Maria Wonders, overleden te Rosmalen in 1919.
Gijs was getrouwd met Wilhelmina van der Donk geboren te Rosmalen in 1883 als dochter van Johannes van der Donk en Christina van Roosmalen. Zij stond in Rusmolle bekend als Mèn Plientjes en is overleden in 1957.
In 1910 zijn Gijs en Mèn in Rosmalen getrouwd. Zij kregen 5 kinderen: Maria, Jan, Jos, Christ(ook wel Ties genoemd) en Mien.
Jan is na het huwelijk met zijn vrouw Door bij zijn moeder op de ouderlijke boerderij gaan wonen. De boerderij is begin jaren vijftig afgebrand. Heeft iemand toevallig een foto van de oude boerderij van vóór de brand en/of informatie en foto's van de familie uit vroeger dagen? Alvast bedankt.
                                                                                Klik hier voor uw reactie

                                --

                                                    Stamlied van de hut van Koelewijn

In de Rusmollese polder stond vroeger de hut van Koelewijn, een gezellig poldercafé van Harrie en Grai van der Sluis, dat in 1948 tot de grond toe is afgebrand. Het werd niet meer herbouwd. Dit café had een stamlied wat daar veelvuldig werd gezongen. De eerste regel luidde:
                                              In de hut van de Koelewijn, daar kan het heel gezellig zijn.
Wie kent de volledige tekst van dit lied? Sjaak van Nuland, op z'n Rusmolles Sjaak de Kees, zou deze tekst graag willen hebben.

Reacties kunt U kwijt op mijn E-mailadres krienvanhirtum@home.nl  en dan zal ik deze aan Sjaak doorgeven. Namens Sjaak alvast bedankt.